Opplev Trondheim - Trøndelag. Europeisk matregion i 2022

Øl og matopplevelser hos Fæby
Foto: Marius Rua

Reinsdyr fra Røros, sjøkreps fra Hitra og ferske grønnsaker året rundt. Det trønderske matfatet er unikt og inspirerer kokker i verdensklasse. Kombinasjonen av råvarer og den trønderske gjestfriheten har nå gjort Trondheim – Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy 2022.

European Region of Gastronomy er på ingen måte en hyllest ene og alene til Michelin-restauranter, hvite duker og høye glass – selv om det også hører med i totalbildet. European Region of Gastronomy er snarere en hyllest til lokal mat og lokale spesialiteter. En hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. Det er en hyllest til bøndene og fiskerne og oppdretterne som nennsomt tryller fram de lekreste råvarer i hver en krik og krok av Trøndelag – til det trønderske kokkelauget som vet å utnytte lokale råvarer av verdensklasse i sitt arbeid.

European Region of Gastronomy 2022 – New Horizons