Dyrk sammen

Foto Unsplash

Dyrk sammen er et prosjekt for urban dyrking i Trøndelag i 2022. Vi har to dyrkingstomter: ei på Steinkjer og ei i Trondheim. Vi har rigget opp tomtene med dyrkingskasser, jord, frø, redskapsboder og vann. Sammen dyrker vi grønnsaker og det gode fellesskap.

Hvem er urban dyrking for?

Alle! Vi ønsker at alle, uavhengig av kjønn, alder, og dyrkeerfaring skal bli med og dyrke i fellesskap med oss. Hvis du ikke kan noe om dyrking, vil du få god hjelp. Har du litt eller en del kunnskap fra før og ønsker å dyrke hobbyen din videre sammen med oss, er det også helt supert.

Hva får du?

Du får ei dyrkingskasse som består av en pall og to pallekarmer. Målene på den er 80 x 120 cm. Du får jord og et utvalg av frø. Du kan også dyrke egne foretrukne (lovlige) frø og planter. Vi sørger for at alt av nødvendig materiale, slik som vann, kompost og verktøy er tilgjengelig på tomtene.

Hva er dine forpliktelser?

Som urban dyrker forplikter du deg til å stelle din egen dyrkingskasse, og respektere andres. Dette betyr at du sørger for å delta på oppstarten av dyrkeperioden, og deretter steller din egen dyrkingskasse gjennom sesongen. Hvis du skal reise bort en periode, kan vi hjelpe til med stell så lenge. Hvis dyrkingskassene blir forsømt helt, gis de videre til neste person på ventelisten.

Les mer om de to byhagene her

Vil du ha ei dyrkingskasse?

Registrer deg i skjemaet under (tilbudet er fulltegnet):

  • Førstemann til mølla-prinsippet gjelder
  • Det er 90 dyrkingskasser på Leangen byhage, og de første som registrerer seg får tilbud om ei kasse
  • Det er 40 dyrkingskasser på Steinkjer byhage, og de første som registrerer seg får tilbud om ei kasse
  • Vi tar kontakt med de som får ei dyrkingskasse
  • Hvis det blir fullt, blir du satt på venteliste

Takk til alle som har meldt seg på. Dyrkingstomtene er fulltegnet og vi har nå venteliste.

Følg oss gjerne på @dyrksammen på Instagram utover våren hvis du er interessert i urban dyrking.

SMN ERG KOTENG