Leangen byhage

Foto Unsplash

Det skjer utrolig mye spennende på området Leangen framover. Er du interessert i Leangen og ønsker å bli enda bedre kjent her? Eller har du bare lyst til å dyrke grønnsaker sammen med andre? Søk om ei dyrkingskasse på Leangen byhage, og dyrk grønnsaker og det gode fellesskap sammen med oss!

Leangen byhage 2022

Hvor ligger Leangen byhage?

Leangen byhage ligger like ved den gamle travbanen på Leangen, i svingen nærmest IKEA. Byhagen ble rigget opp i mai 2022 og oppstart for dyrkinga her var 1. juni.

Hvem har dyrkekasser på Leangen byhage?

Leangen byhage består av 90 dyrkingskasser. Tildeling av dyrkingskassene var basert på førstemann til mølla-prinsippet, og påmelding skjedde på nettsida www.norwayfoodregion.no/dyrk-sammen fra 18. mars 2022 klokka 10. De som fikk tilbud om ei dyrkingskasse, ble kontakta på e-post i etterkant av påmeldinga. De andre ble satt på venteliste.

Når åpna Leangen byhage?

Vi hadde et åpningsarrangement for de urbane dyrkerne 1. juni 2022. Her fikk alle tildelt hver si dyrkingskasse, og vi hadde dyktige fagfolk til stede som hjalp til med tips og gode råd.

Aktiviteter i Leangen byhage

I tillegg til et åpningsarrangement, kommer vi til å ha ulike fellesaktiviteter underveis i dyrkeperioden. Blant annet får vi besøk av en kokk på sensommeren, som viser hvordan vi kan lage gode retter av de grønnsakene vi har dyrket.

Hvem samarbeider om dette prosjektet?

Koteng, SpareBank1 SMN og European Region of Gastronomy Trondheim – Trøndelag 2022 er eiere av dette prosjektet. Sammen sørger vi for at de urbane dyrkerne på tomta lykkes og trives med dyrking av egne grønnsaker.

Koteng ERG SMN