Leangen byhage

Foto Unsplash

Det skjer utrolig mye spennende på området Leangen framover. Er du interessert i Leangen og ønsker å bli enda bedre kjent her? Eller har du bare lyst til å dyrke grønnsaker sammen med andre? Søk om ei dyrkingskasse på Leangen byhage, og dyrk grønnsaker og det gode fellesskap sammen med oss!

Leangen byhage 2022

Hvor ligger Leangen byhage?

Leangen byhage blir rigget opp i mai 2022. Byhagen vil ligge like ved travbanen, i svingen nærmest IKEA.

Hvem kan få ei dyrkekasse på Leangen byhage?

Leangen byhage vil bestå av 90 dyrkingskasser. Tildeling av dyrkingskassene er basert på førstemann til mølla-prinsippet, og påmelding skjer på nettsida www.norwayfoodregion.no/dyrk-sammen fra 18. mars 2022 klokka 10. De som får tilbud om ei dyrkingskasse, vil bli kontakta på e-post i etterkant av påmeldinga. De andre blir satt på venteliste.

Når åpner Leangen byhage?

Vi kommer til å ha et åpningsarrangement for de urbane dyrkerne i slutten av mai 2022. Her får alle tildelt hver si dyrkingskasse, og vi har dyktige fagfolk til stede som hjelper til med tips og gode råd.

Aktiviteter i Leangen byhage

I tillegg til et åpningsarrangement, kommer vi til å ha ulike fellesaktiviteter underveis i dyrkeperioden. Blant annet får vi besøk av en kokk på sensommeren, som viser hvordan vi kan lage gode retter av de grønnsakene vi har dyrket.

Hvem samarbeider om dette prosjektet?

Koteng, SpareBank1 SMN og European Region of Gastronomy Trondheim – Trøndelag 2022 er eiere av dette prosjektet. Sammen skal vi sørge for at de urbane dyrkerne på tomta lykkes og trives med dyrking av egne grønnsaker.

Koteng ERG SMN