Vil du bli med?

Sertifisering European Region of Gastronomy Trondheim - Trøndelag
Foto: Geir Hageskal

Matprodusenter, matforedlere og serveringsbedrifter utgjør «grunnstenen» i vår europeiske matregion. Da Gordon Ramsay besøkte Trøndelag uttalte han: “Dere sitter på gull”. For å vise fram dette gullet, våre råvarer i verdensklasse, må de synliggjøres. Les mer om hvordan du kan bli med.

Synlighet og mobilisering sammen mot markeringsåret

Vi har laget en «European Region of Gastronomy-sertifisering» som er et sett kriterier for hvordan vi jobber med lokalprodusert mat og drikke.

Formålet med sertifiseringen er todelt:

  1. Sørge for at trøndere og besøkende opplever at de er i en europeisk matregion når de besøker ulike produsenter, serveringssteder/restauranter og hoteller/overnattingssteder.
  2. Skape stolthet og anerkjennelse for tittelen hos produsenter, reiselivsaktører og supportere, slik at de føler at de er med på satsingen.

Hvem kan bli med?

European Region of Gastronomy-sertifiseringen er gratis for deg som aktør, og du får tilgang til en «verktøykasse» med materiell som du kan gjøre synlig i din bedrift.

Vi har følgende kategorier for sertifiseringen;

Produsent (producers)
Mat- og eller drikkeprodusenter og aktører innenfor matforedling (både småskala og volumproduksjon).

Vertskap (host)
Vertskapsaktører som serverer trøndersk mat og drikke. Det vil si overnatting- og serveringsteder, opplevelses- og aktivitetsbedrifter, arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler med flere.

Vertskap og produsent (producers & host)
Aktører som både serverer og produserer trøndersk mat og drikke. Det vil si: du kjenner deg igjen i begge beskrivelser nevnt ovenfor.

Støttespiller (supporter)
Kommuner, lag og foreninger, og organisasjoner som ønsker å støtte arbeidet med europeisk matregion.

Arrangør (event host)
Arrangører av kultur- og idrettsarrangementer, festivaler m. fl. som serverer, selger og promoterer trøndersk mat og drikke.

For å få tilgang til verktøykassen med materiell må dere signere et engasjementsbrev digitalt.

Velg din kategori for å se mer om kriterier og for å signere sertifiseringen: