Våre samarbeidspartnere

Det er viktig for oss at trøndere kjenner til- og kan være en del av markeringen av europeisk matregion i 2022. For å få til det, trenger vi gode samarbeidspartnere.

Vi er stolte over og å ha fått med oss trønderske aktører som Coop Midt-Norge, Danske Bank i Trondheim, Koteng og Sparebank 1 Midt-Norge i satsinga.  Aktørene har hatt ulike innganger til samarbeidet med tanke på aktiviteter og satsinger. Vi takker for velviljen og engasjementet for den trønderske matregionen.

Våre samarbeidspartnere

Coop Midt-Norge er en av landsdelens største bedrifter med en estimert omsetning i 2021 på ca. 8,6 milliarder kroner fra 141 butikker i 28 kommuner. Vi er eid av over 250.000 medlemmer, som hvert år kan nyte godt av en rekke medlemsfordeler og 2% kjøpeutbytte.

Visjonen vår er: «Det skal lønne seg å velge Coop». Vår virksomhet og 2600 fantastiske ansatte finner du i følgende kommuner: Alstahaug, Frosta, Flatanger, Grong, Hemnes, Herøy, Høylandet, Inderøy, Indre Fosen, Levanger, Malvik, Melhus, Meråker, Namsos, Namsskogan, Nærøysund, Osen, Rana, Røros, Selbu, Skaun, Snåsa, Steinkjer, Stjørdal, Trondheim, Tydal, Vefsn, Verdal.

Coop Midt-Norge ble formelt etablert i 2016, men har en historie helt tilbake til 1878 da Snaasen Handelsforening ble grunnlagt. Over 140 år senere, er vi landets nest største samvirkelag. Men grunnideen har ikke forandret seg: hos oss er det kundene som eier butikkene, og overskuddet deler vi ut til medlemmene i form av kjøpeutbytte, god service og lave priser.

Vi støtter Trøndelag som europeisk matregion fordi:

Trøndelag produserer mat i verdensklasse! Vi i Coop Midt-Norge er ekstra opptatt av å fremme alle de lokale produsentene, som lager mat av fantastiske råvarer. Og vi ser det som en viktig oppgave å gjøre dette tilgjengelig for våre kunder. Gode lokale råvarer er en meget viktig satsing for Coop Midt-Norge. Ikke bare på grunn av den fantastiske kvaliteten, men også fordi det skaper lokale arbeidsplasser. I Trøndelag finnes det flere hundre små og store lokalmatprodusenter. Over hundre av disse produsentene er i dag å finne representert i Coop Midt-Norge sine butikker.

I tillegg er vi i Coop opptatt av bærekraft, og vi jobber med en lang rekke tiltak innenfor mange tema. Hvis du har lyst til å lese mer om dette arbeidet, kan vi anbefale Coop Norge sin års- og bærekraftsrapport som ligger her: www.coop.no/coop-og-barekraft

Som en av de store bankene i Trøndelag har vi et oppriktig engasjement for å fremme det unike i regionen. Vi er stolt over å være med på laget som skal bidra til mer oppmerksomhet rundt noen av verdens fineste og beste råvarer innen mat. Råvarer skapt og produsert lokalt for å glede trøndere, nordmenn, samt et bredt nordisk og internasjonalt publikum.

I over 150 år har vi hjulpet privatpersoner og bedrifter i Norge med å oppnå sine ambisjoner. Danske Bank er en nordisk universalbank med sterk lokal forankring. Vi leverer tjenester til både privatpersoner, små og mellomstore bedrifter, samt større institusjoner. Utover banktjenester tilbyr vi også forsikring, pensjonsprodukter, kapitalforvaltning, eiendomsmegling og leasing.

Banken har et stort engasjement innen bærekraft. Du kan lese mer om dette her: Samfunnsansvar (danskebank.com)

Koteng eiendom ønsker å være et førende eiendomsselskap i Trondheim. Selskapet skal være ledende både i investering og forvaltning av næringseiendommer og vi skal være langsiktige både i utforming, investering og løsninger. Les mer om vår virksomhet her på koteng.no

I 2010 ble virksomheten utvidet med Koteng Bolig, som bygger boliger i Trondheim for salg. Bl.a. Grilstad Marina, Leangenbukta, og nå Leangen Bolig.

Vi er også eier av Norgeskjell AS som er den største blåskjellprodusenten i Norge. Her kan du lese mer Norgeskjell.no

Vi ønsker å bidra til å øke bevisstheten og stoltheten over matkulturen, råvarene og produsentene i regionen vår gjennom vår støtte til Europeisk matregion.

Som regionens ledende bank har vi et hjerte som banker for lokalsamfunnene i Trøndelag og på Nordvestlandet. I snart 200 år har vi drevet bank for folk i næringsliv og hverdagsliv i Midt-Norge. Vi er et komplett finanskonsern som kan hjelpe privatpersoner og bedrifter med det meste innen bank, regnskap og eiendomsmegling. Hovedkontoret vårt ligger i Trondheim, og konsernet har i underkant av 1500 ansatte.

Vi støtter Trøndelag som europeisk matregion fordi:

Samfunnsengasjementet står sterkt i SpareBank 1 SMN. Det er nemlig samfunnet, altså alle vi som bor i Midt-Norge, som er den største og viktigste eieren vår. Derfor går også en rettmessig andel av bankens overskudd tilbake til gode formål i Midt-Norge. Vi lever med og av denne regionen som vi er en del av – så dette er viktig for oss. Går det bra for regionen så går det bra for banken, og der andre banker velger å sende hele sitt overskudd til eiere utenfor både land og region, sender vi det tilbake til det midt-norske samfunnet. Samfunnsutbyttet investeres i formål som skaper mangfold, bærekraftige og attraktive lokalsamfunn og grønne arbeidsplasser for fremtiden. Det er derfor en selvfølge for oss å støtte tiltak som fremmer matregionen Trøndelag.

Du vil kanskje også like