Steinkjer byhage

Foto Unsplash

I år har du en unik mulighet til å dyrke grønnsaker sammen med andre på ei urban dyrkingstomt på Steinkjer. Har du lyst til å lære mer om dyrking, og samtidig bli kjent med nye folk? Søk om ei dyrkingskasse i Steinkjer byhage, og dyrk grønnsaker og det gode fellesskap sammen med oss!

Steinkjer byhage 2022

Hvor ligger Steinkjer byhage?

Steinkjer byhage ligger i enden av Runevegen, midt mellom blokkene i Borettslaget Sagaveien 33. Byhagen ble rigga opp i mai 2022 og hadde oppstart for dyrking 30. mai.

Hvem har ei dyrkekasse på Steinkjer byhage?

Steinkjer byhage består av 40 dyrkingskasser. Tildeling av dyrkingskassene var basert på førstemann til mølla-prinsippet, og påmelding skjedde på nettsida www.norwayfoodregion.no/dyrk-sammen fra 18. mars 2022 klokka 10. De som fikk tilbud om ei dyrkingskasse, ble kontakta på e-post i etterkant av påmeldinga. De andre ble satt på venteliste.

I tillegg har folk i borettslaget, og barn i barnehage og barneskolene i nærområdet en del av kassene.

Når åpna Steinkjer byhage?

Vi hadde et åpningsarrangement for de urbane dyrkerne 30. mai 2022. Her fikk alle tildelt hver si dyrkingskasse, og vi hadde dyktige fagfolk til stede som hjalp til med tips og gode råd.

Aktiviteter i Steinkjer byhage

I tillegg til et åpningsarrangement, kommer vi til å ha ulike fellesaktiviteter underveis i dyrkeperioden. Blant annet får vi besøk av en kokk på høsten, som viser hvordan vi kan lage gode retter av de grønnsakene vi har dyrket.

Hvem samarbeider om dette prosjektet?

SpareBank1 SMN og European Region of Gastronomy Trondheim – Trøndelag 2022 er eiere av dette prosjektet. Vi samarbeider tett med Steinkjer kommune og borettslaget som ligger like ved Steinkjer byhage. Sammen sørger vi for at de urbane dyrkerne på tomta lykkes og trives med dyrking av egne grønnsaker.

ERG og SpareBank 1 SMN