Steinkjer byhage

Foto Unsplash

I år har du en unik mulighet til å dyrke grønnsaker sammen med andre på ei urban dyrkingstomt på Steinkjer. Har du lyst til å lære mer om dyrking, og samtidig bli kjent med nye folk? Søk om ei dyrkingskasse i Steinkjer byhage, og dyrk grønnsaker og det gode fellesskap sammen med oss!

Steinkjer byhage 2022

Hvor ligger Steinkjer byhage?

Steinkjer byhage blir rigget opp i mai 2022. Byhagen vil ligge i enden av Runevegen, midt mellom blokkene i Borettslaget Sagaveien 33.

Hvem kan få ei dyrkekasse på Steinkjer byhage?

Steinkjer byhage vil bestå av 40 dyrkingskasser. Tildeling av dyrkingskassene er basert på førstemann til mølla-prinsippet, og påmelding skjer på nettsida www.norwayfoodregion.no/dyrk-sammen fra 18. mars 2022 klokka 10. De som får tilbud om ei dyrkingskasse, vil bli kontakta på e-post i etterkant av påmeldinga. De andre blir satt på venteliste.

Når åpner Steinkjer byhage?

Vi kommer til å ha et åpningsarrangement for de urbane dyrkerne i slutten av mai 2022. Her får alle tildelt hver si dyrkingskasse, og vi har dyktige fagfolk til stede som hjelper til med tips og gode råd.

Aktiviteter i Steinkjer byhage

I tillegg til et åpningsarrangement, kommer vi til å ha ulike fellesaktiviteter underveis i dyrkeperioden. Blant annet får vi besøk av en kokk på sensommeren, som viser hvordan vi kan lage gode retter av de grønnsakene vi har dyrket.

Hvem samarbeider om dette prosjektet?

SpareBank1 SMN og European Region of Gastronomy Trondheim – Trøndelag 2022 er eiere av dette prosjektet. Vi samarbeider tett med Steinkjer kommune og borettslaget som ligger like ved Steinkjer byhage. Sammen skal vi sørge for at de urbane dyrkerne på tomta lykkes og trives med dyrking av egne grønnsaker.

ERG og SpareBank 1 SMN