I Norgestoppen med Spesialmerkede produkter

Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri har merket Spesialitet for osten Britannia Blå
Foto: Ida Valsø.

Spesialitet er en merkeordning for lokalmat og drikke i særklasse. Merket løfter fram de beste produktene og gjør det enklere å finne dem i butikken.

Trøndelag har inntatt Norgestoppen når det gjelder spesialmerkede produkter. Høy kvalitet er standarden på lokalmaten i ulike deler av fylket og hele 133 produkter har nå merket Spesialitet.

Ser du etter Spesialitetsmerket, vet du at du får gode produkter som er:

  • Basert på de beste norske råvarene
  • Laget etter særegne, gjerne lokale oppskrifter
  • Laget av dyktige mathåndverkere
  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse

Hva er det med Trøndelag?

I mange år har små og store produsenter og foredlere i fylket jobbet systematisk med å bygge en sterk matregion i Trøndelag. En solid base gode råvarer, dyktige folk, Michelin-restauranter, og et miljø for forskning og utvikling i verdensklasse gjør regionen unik. Derfor er Trøndelag, som første region i landet, en europeisk matregion.

Trønderske produsenter med Spesialitets-merker

Fra fjellbygdene Røros og Oppdal i sør, via Orkland, langs kysten på Frøya, Fosen, Frosta og Inderøy, opp til Namsskogan nord i Trøndelag og ned igjen til Selbu og Stjørdal. I Trøndelag er høy kvalitet standarden fra sør til nord – fra jord til bord.

Bakevarer og mel

Drikke

Fisk og sjømat

Frukt og grønt

Ost og meieriprodukter

Spekemat og kjøtt

Søte fristelser

Du vil kanskje også like