Det unike trønderske matfatet

Foto: Foodboom/Trøndelag Reiseliv

Lokalmat – tilberedt og servert med ekte trøndersk kjærlighet. I mathovedstaden Trondheim, midt i hjertet av Norge, kan du besøke koselige kafeer, bistroer og Michelin-restauranter. Hvis du ønsker, kan du utvide smakshorisonten til kulturlandskapet på Inderøy, til Strandbaren på Stokkøya eller på lokalmatsafari på Røros.

En ny generasjon unge kokker har flyttet tilbake til Trondheim og Trøndelag etter å ha jobbet på gode restauranter rundt om i verden. De ønsker å lage mat der råvarene er, og det har ført til en fantastisk oppblomstring av gode restauranter og spisesteder.

Dette har igjen ført til at Trøndelag nå har tre Michelin-restauranter.

Lokale matvarer preger en større del av det trønderske matfatet. Vi er i ferd med å bygge en bærekraftig internasjonal matdestinasjon, en destinasjon som skiller seg ut i mengden på grunn av det nordiske klimaet, sterke sesongvariasjoner og en direkte kobling mellom produksjon og konsum.

Mulighetene til å oppleve trønderske, gastronomiske perler er endeløse. La deg inspirere, og drøm deg bort til ditt neste måltid i matregionen Trondheim – Trøndelag 2022.

Du vil kanskje også like