Food Film Menu 2022

Food Film Menu

I 2022 skal IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism) kåre de beste matrelaterte kortfilmene innenfor flere ulike kategorier. Les mer om konkurransen og hvordan du kan delta her.

Hva er Food Film Menu?

IGCAT og European and World regions of Gastronomy ønsker å øke bevisstheten rundt viktigheten av matkulturer og matspesialiteter som et steg i å redusere klimaforandringer. For å gjøre dette er målet å fremme ulike matkulturer, og å styrke lokal bærekraft.

De har identifisert viktigheten av filmer for å promotere bærekraftige praksiser, lokalmat, lokale oppskrifter og spesialiteter, og tradisjon knyttet til regional gastronomi. Derfor har de satt i gang en filmkonkurranse – Food Film Menu, som vil:

 • Sette søkelys på de europeiske gastromiregionene
 • Gi mulighet til å markedsføre lokalmat og håndverksprodukter internasjonalt
 • Oppmuntre unge filmregissører til å bli ambassadører for sine regioner
 • Engasjere publikum på interessante måter for å stimulere til stolthet og bevissthet rundt egen matregion

 

For å delta på konkurransen sendes filmbidrag inn under ulike tema «Food Stories», og under ulike kategorier, hvor en jury vil plukke ut 7 filmer (en for hver kategori) hvor publikum stemmer fram sin favoritt på sosiale medier.

Kategorier det kan sendes inn bidrag til:

 • Miljø og bærekraft koblet opp mot mat
 • Europeiske unge kokker
 • Matrelaterte reiselivsopplevelser
 • Matgaver
 • Unge bønder og fiskere
 • Europeiske matregioner – det vil si mer generelle produksjoner som fremmer hele Trøndelag, eller deler av Trøndelag
 • Potensielle kandidater eller utnevnte kandidater av europeisk matregioner

For nærmere beskrivelse av kategoriene, se her:

IGCAT_FFM 2022_Open Call

Hvem kan levere inn bidrag?

Alle aktører som mener de har filmer som hører under en eller flere av ovennevnte kategorier kan levere inn bidrag. Husk å lese gjennom kriterier og regler for innmelding.

En film må ha en maksimal lengde på 5 minutter, være produsert etter 2018, ha engelsk undertekst eller engelsk voiceover. Se utfyllende regler under.

Regler for deltakelse:

 1. Kortfilmen må oppfylle minst én av kategori-retningslinjene i denne utlysningen.
 2. Kortfilmen bør ha en maksimal lengde på 5 min.
 3. Alle språk er akseptert, men filmen BØR inneholde engelske undertekster.
 4. Filmen skal vært laget etter 2018.
 5. Alle sjangre er kvalifisert for innsending UNNTATT animasjoner og det som viser seksuell pornografi eller ekstrem vold.
 1. Kampanjer som består av flere filmer kan legges inn, men kun som individuelle filmer. Hver film vil bli bedømt individuelt.
 1. Innsending må ha signert samtykkeskjema fra alle bidragsytere for å kunne bruke og publisere deres arbeid.
 2. Filmskaperen/filmskaperne er ansvarlige for å kjøpe musikkrettigheter for lyd som brukes i kortfilm.
 3. Filmskaperen/filmskaperne må ha skriftlig tillatelse til å vise frem lokasjonene og personene på skjermen.
 4. Filmskaperen/filmskaperne må også gi følgende til hver film som sendes inn:
 5. en høyoppløselig digital versjon av filmen.
 6. (minst) 2 utmerkede stillbilder fra filmen din som skal distribueres til pressen og for bruk på IGCAT-nettstedet og sosiale medier (minimum 2000px og 72ppi på landingssiden).
 1. Hvis den aksepteres, kan kortfilmen din bli brukt til reklameformål og du gir full rettigheter til IGCAT (gratis) for å bruke den og/eller markedsføre den. Merk at denne retten ikke omfatter kommersiell bruk av filmen.
 1. Hvis din film blir valgt, kan du ikke trekke kortfilmen din fra Food Film Menu og du må sende en lenke til en trailer for filmen din på YouTube. Dette lar oss presentere din trailer på vår nettside og sosiale medier-kontoer.
 1. Hvis din film blir valgt, tillater du IGCATs sponsorer og partnere til å publisere arbeidet ditt på deres nettsteder og/eller sosiale medier.
 2. IGCAT forbeholder seg retten til å flytte en film til en mer passende kategori om nødvendig.
 3. Filmskapere i alle aldre, profesjonelle, entusiaster og produksjonsselskaper er invitert til å sende inn i hvilken som helst kategori, men en av premiene er reservert for beste unge regissør. For denne prisen må filmskaperen:
 • være i alderen 18-26 år;
 • ikke ha mer enn 2 års yrkeserfaring som filmskapere;
 • har tidligere regissert og vist ikke mer enn 3 filmer
 1. IGCAT forbeholder seg retten til ikke å premiere noen kortfilmer i en eller flere kategorier hvis innsendinger ikke samsvarer med de nødvendige temaene og standardene.
 2. Alle regler og forskrifter er gjenstand for tolkning av IGCAT.
 3. Juryens avgjørelse er endelig

Frist for innsendelse og vedlegg

Send inn ditt bidrag senest fredag 30. juli til prosjektleder May Britt Hansen på e-post mayhan@trondelagfylke.no Prosjektleder vil plukke ut aktuelle bidrag fra Trøndelag for videre innmelding til IGCAT, innen 16. august.

Vi ber om at alle bidrag fyller inn innmeldingsskjemaet som ligger vedlagt her. Merk at det må sendes med 2 høyoppløselige bilder (minimum 2000px og 72ppi på langsiden) som skal kunne brukes til promotering av filmen på IGCATs nettsider og sosiale medier – om den blir valgt

2022_IGCAT_Food Film Menu_SubmissionForm

Utvelgelse av vinnere

En komité av IGCAT-eksperter i mat- og filmsektorene velger ut de beste bidragene i alle de ulike kategoriene. Disse blir annonsert i september 2022 på IGCATs nettside og sosiale medier.

Da åpnes det for at publikum stemmer fram sine favorittfilmer. Avstemning skjer på IGCATs sosiale medier.

Det er meningen vinnerne av Food Film Menu 2022 i alle kategoriene skal kunngjøres i en av de gastronomiske regionene i løpet av tredje kvartal 2022. Alle kategorivinnere vil bli vist for et internasjonalt publikum, og filmskapere vil bli invitert til å bli med.