Spis sammen – Vegetar popup-restaurant i tomathuset på Ytre Viken

Velkommen til grønn lunsj i det grønne 12. august 2022 på Frosta

Torsdag 11. august samles vi til vegetar lunch på Frosta, med Nordic Green Chef of the Year.

Kombinasjonen av lokale råvarer og trøndersk gjestfrihet har gjort Trondheim og Trøndelag – som første region i Norge – til European Region of Gastronomy 2022.

I forbindelse med denne tittelen setter vi opp flere arrangementer i løpet av året der folk møtes for å spise sammen på steder de vanligvis ikke spiser.

Bli med og nyt lokale råvarer tilberedt av dyktige kokker!

Rågo grønnsakskasse

Popup i tomathuset til Ytre Viken gartneri

Denne gang rigger vi til langbord ved Ytre Viken Gartneri på Frosta – Trondheims kjøkkenhage

Ytre Viken/Lars Viken Gartneri er en familiebedrift som ble etablert i 1972. Lars og Mette var første drivere. Nå har også andre generasjon ved søskenparet Heidi og Bjørn blitt med i drifta. I tillegg til veksthusa er det gartneriutsalg med blomster og interiør. Her har det opp igjennom årene vært dyrket mye forskjellig. Nå dyrker de crispisalat, krydderurter, agurk og sommerblomster.

Fra april til november vokser herlige cherrytomater – og denne dagen skal vi rigge langbort i tomathuset!

KJØP BILLETT HER

Rågo / Ytre Viken

Vinnerne av Nordic Green Chef tilbereder trøndersk mat med Frosta-grønnsaker

I mars 2022 ble det for første gang kåret et nordisk kokkemesterskap på FoodExpo i Herning i Danmark der to trønderske kokker gikk av med seieren. Dette er et nordisk kokkemesterskap der det settes fokus på grønne ingredienser, med hovedvekt på nordiske råvarer. Konkurransemodellen Nordic Green Chef er blitt sertifisert på verdensbasis og gir derfor en viktig anerkjennelse.

Tonje Svee er 21 år, kommer fra Trondheim, og tok fagbrev i kokk i august 2021. Hun jobber til daglig på restaurant To Rom og Kjøkken. Hun elsker jobben sin, og det å lage mat til mange gjester samtidig. I april 2022 vant Tonje årets Chaîne des Rôtisseurs nasjonale konkurranse. Hun skal representere Norge i Mexico i oktober 2022.

Nils Flatmark er 25 år og kommer fra Trondheim. Han hadde læretiden sin på Vianvang (restauranten til Arne Brimi). Nils har erfaring fra blant annet Restaurant Credo i Trondheim, og Restaurant Radio i København. Han ble kjøkkensjef på Brimibue i Lom som 21-åring, og er nåværende Souschef på Britannia Hotel. Han er også styremedlem i NKL (norske kokkers landsforening) hvor han sitter i landsstyret. Han har overall OL-gull med det norske kokkelandslaget i Culinary Olympics, gull i nordisk for kokkelærlinger, Gull i Nordic Green Chef of the year og ble kåret til årets Youngchef av NKL i 2019 – som tidenes første.

Nils og Tonje

Grønn 3-retters i det grønne

Denne ettermiddagen får du en 3-retters meny på langbord inne i tomathuset på Ytre Viken. Rettene er kun basert på frukt og grønnsaker fra nærområdet.

Serveringen skjer fra kl. 15.30-17.30.

Å nyte mer av våre lokale grønnsaker gir inspirasjon til økt bruk av grønnsaker i alles kosthold og er en viktig inspirasjonskilde til FNs bærekraftsmål.

Rågo leverer det meste av grønnsakene til denne menyen. For de som ikke kjenner Rågo, leverer de matkasser med kortreiste råvarer levert på døra. De samarbeider tett med bønder og produsenter for å sikre at smak, kvalitet og utvalg er så bra det kan bli gjennom alle årets sesonger.

Det er ingen plasser i Trøndelag du får ferskere og bedre grønnsaker enn på Frosta.

Bli med og nyt gode råvarer i en unik setting der de hører hjemme.

Rågo-grunderne Hanne og Gustav

Praktisk informasjon

Transport til og fra Frosta:

Frosta ligger en liten avstikker fra E6 på vei nordover fra Stjørdal til Levanger. Vi anbefaler å reise med egen bil. Det er også mulighet for overnatting i området for de som ønsker å nyte Frosta lengre.

Vi tipser om disse overnattingstedene som er sertifiserte verter for europeisk matregion:

Valberg Slektsgård, gårdshotell eller hytter

Klostergården, rom, spisested, overnatting, bryggeri, gårdsbutikk

Pris pr person kr. 595,- (625,- med billettavgift). Dette inkluderer 3-retters vegetarmeny med alkoholfri drikkepakke.

KJØP BILLETT HER

Arrangementet krever et visst antall for gjennomføring – pengene returneres om det ikke blir noe av.

Tomat Unsplah

Lokalmatmarked på Tinghaugen

Samme dag som vi arrangerer popup-restaurant på Ytre Viken, åpner Trøndersk Matfestival – et sted nær deg. På Tinghaugen vil det være lokalmatmarked mellom klokka 14.00-17.00 hvor du kan møte lokalprodusenter, og smake og kjøpe med deg mer av kortreiste råvarer fra området.

Se mer om åpninga av matmarkedet på Tinghaugen her.