Onsdag 1. juni kan du nyte mat og musikk i den kommende nye bydelen på Leangen. Hele 50 unge og lovende kokker tryller fram retter fra fire verdenshjørner – basert på trønderske råvarer. To unge og lovende band setter stemninga.
Kombinasjonen av lokale råvarer og trøndersk gjestfrihet har gjort Trondheim og Trøndelag – som første region i Norge – til European Region of Gastronomy 2022.
I forbindelse med denne tittelen setter vi opp flere arrangementer i løpet av året der folk møtes for å spise sammen på steder de vanligvis ikke spiser.
Bli med og nyt lokale råvarer tilberedt av dyktige kokker!
Arrangementet blir delvis inne og delvis ute
Vi rigger opp kjøkken ute, med griller og fire matstasjoner. Alle gjester får én bong fra hvert verdenshjørne hver.
Det blir mulighet for å kjøpe drikke ved siden av, med varer fra E. C. Dahls bryggeri som serveres av Kvilhaugen gård.
Mat og musikk nytes innendørs, men det kan bli kjølig i lokalene. Selv om vi feirer årets første sommerdag kan det være lurt å kle seg godt.
Unge lovende band setter stemninga på Leangen
To up-and-coming-band fra Trøndelag setter stemninga denne kvelden.
My Friend Joe er et Trondheimsband som spiller fargerik og leken indiepop. Kvartetten består av fire ambisiøse musikkstudenter som ønsker å gi deg en herlig blanding av feelgood og melankoli. Med inspirasjoner som Boy Pablo og Sondre Lerche forsøker de å gjøre Bergen-sounden til sin egen i Trondheim. Vi snakker letthet, sommerdager i parken og en ungdommelig sjarm som mange glemmer i disse dager. My Friend Joe serverer en ny låt hver måned i 2022, som en unik popfabrikk i bartebyen. Groovy, catchy og lilla, My Friend Joe.
Singlene “ILU” og “I Heard the Things You Said” ble anbefalt av NRK P3 Urørt, og bandet har blitt listet på flere studentradioer og indie-kuraterte spillelister på både Spotify, Apple Music og TIDAL på starten av året. Bandet ble dessuten omtalt i NRK P3s musikkspalte Best akkurat nå: «My Friend Joe serverer en boks med sjokolader trukket i utforskende overganger, fengende refreng og friske riff – med en god dose dansbare trommeslag.»
The Impossible Green
Americanabandet The Impossible Green ble startet i Trondheim i 2018 med fire karer fra byens musikkmiljø, med opphav fra blant annet bandene The Stapes og Kings of The Valley. Siden den gang har de gitt ut en rekke singler og en EP, og i april 2022 kom den fysiske fullengderen «Watching The Blue (Songs About Rivers and You)». Bandet har bedrevet en aktiv konsertvirksomhet, og har god erfaring fra både festival- og klubbscener rundt omkring.
Låtskriving og historiefortelling står i fokus, og med sin liveenergi og formidlingsevne er det ikke et band du vil gå glipp av å se live.
- Mathias Unhjem Rognskog – sang og gitar
- Johannes Konstad Brevik – gitar og kor
- Markus Margido Drazkowski Teksum – bass og kor
- Adrian Ahtola – trommer
Samarbeid med lovende kokker – ledet av mentor Lars Erik Vesterdal
Kokk Lars Erik Vesterdal vil i samarbeid med kokkeelever fra Strinda videregående skole gi oss smaken av fire verdenshjørner basert på trøndersk råvarer.
Restaurant- og matfagutdanningen på Strinda er fylkets største og tilbyr som eneste skole alle tre vg2-retningene som finnes under paraplyen. Hele 50 elever deltar denne dagen for å lage mat basert på trønderske råvarer med inspirasjon og samspill med Lars Erik Vesterdal. Å utdanne unge kokker som kjenner til mangfoldet av våre lokale råvarer er utrolig viktig for å bygge kunnskap og identitet til vår matregion. Om ikke mange år vil flere av disse kokkene finnes på både restaurant og offentlige kjøkken rundtomkring.
Lars Erik Vesterdal er fra Steinkjer og har jobbet lenge som kokk i Norge og i utlandet. Han har jobbet for Bølgen og Moi, og var blant annet med på åpningen av deres restaurant i New York. I Trøndelag har Lars Erik drevet restauranten Nordøst på Solsiden, og han er nå Food & Beverage Manager ved Scandic Nidelven hotell. Lars Erik er et kjent fjes som kokk og programleder i matprogrammet Kort & Godt på Trønder-TV, og på Naturkanalen, og har også produsert flere kokebøker.
Råvarer fra Trøndelag på tallerkenen – og til hjemturen
Vi griller kjøtt og fisk som er produsert og foredlet i Trøndelag og setter det sammen med grønnsaker fra Frosta – Trondheims kjøkkenhage.
Noen av våre samarbeidspartnere er:
- Norgesskjell – Blåskjell fra Fosen
- Lerøy – fisk fra Trøndelag
- Nortura – kjøtt fra Trøndelag
- Rågo – Grønnsaker fra Frosta – kjøkkenhagen til Trondheim
Rågo leverer matkasser med kortreiste råvarer levert på døra til folk hele året. Sesongens grønnsaker har god smak, kvalitet og et godt utvalg. På Leangen stiller de med sin «Grønnsaksbil» for de som har lyst til å kjøpe med seg ferske grønnsaker hjem.
Praktisk informasjon
Dato: 1. juni 2022, klokka 18-21
Hvor: Leangen. I de gamle travbanehusene, like ved IKEA. Tungaveien 1, 7048 Trondheim.
Pris: 525,- per person (inkl. moms). Drikke er ikke inkludert i prisen – kjøpes på stedet etter ønske.
Prisen inkluderer:
- 4 matbonger med smak fra 4 verdenshjørner basert på trønderske råvarer
- 2 mini-konserter med 2 band
Antall tilgjengelige billetter: 200
Velkommen til en unik kveld på Leangen med feiring av den trønderske maten, musikken og sommeren!