Er du på utkikk etter en unik opplevelse? Bli med på popup-restaurant sammen med Klempe & Dons på Vertshuset Røros 23. – 25. september.
Kombinasjonen av lokale råvarer og trøndersk gjestfrihet har gjort Trondheim og Trøndelag – som første region i Norge – til European Region of Gastronomy 2022.
I forbindelse med denne tittelen setter vi opp flere arrangementer i løpet av året der folk møtes for å spise sammen på steder de vanligvis ikke spiser.
Pakke 1 – kulinarisk weekend på Røros
Overnatt i koselige rom og leiligheter midt i hjertet av den vakre Bergstaden Røros. Fra Vertshuset Røros er det kort vei til spennende butikker, turområder, kunst og kultur.
Med røtter tilbake til 1600-tallet byr Vertshuset Røros på koselige hotellrom midt i Røros sentrum. Restauranten byr på smaksrike måltider med utgangspunkt i gode lokale råvarer og mattradisjon.
På Vertshuset Røros bor du i, og er omgitt av, historisk arkitektur. Men det gir likevel en helt tydelige følelse av å bo i en levende by, kun et steinkast unna den ikoniske røroskirken Bergstaden Ziir.
En lokalmeny på Vertshuset Røros – fredag kveld
Fredag kveld serverer vi en 3-retters meny i restauranten på Vertshuset Røros.
Unik popup-restaurant lørdag kveld – i samarbeid med Klempe & Dons og Vertshuset Røros
Dette blir en unik kulinarisk opplevelse i historiske omgivelser i Verdensarven Røros.
Arrangementet blir rustikk og delvis inne og ute. Denne kvelden gir deg en matopplevelse hvor rettene og drinkene skreddersys til hverandre. Fire matkunstnere møtes for å lage en popup-kveld sammen i historiske omgivelser.
Eline Haugan Bordvik og Aleksander Storm er kjøkkensjefer på Vertshuset Røros. Eline hadde sin læretid som kokk på Credo i Trondheim og har blant annet jobbet på verdensberømte NOMA i København og deres popup-restaurant i Mexico, og på Michelinrestauranten KOKS på Færøyene. Aleksander har sin bakgrunn fra i Statholdergården hos Bent Stiansen, Ylajali i Oslo, 5 Stuer i Holmenkollen Park Hotel og Røst Teaterbistro i Trondheim.
Nå har de slått seg ned på Elines hjemsted; nemlig i lokalmathovedstaden Røros.
Klempe & Dons
Klempe & Dons er et pop-up-konsept kokt sammen av kokk Håvard Klempe og bartender Jørgen Dons. Håvard Klempe er tidligere kjøkkensjef på Credo og Bula Bistro – nå er han kjøkkensjef . Jørgen Dons har tidligere blitt kåret til Nordens beste bartender og driver en av norges fremste barer: Raus i Trondheim. Både Klempe og Dons elsker og introdusere folk for nye ting og vil derfor lage mat og drikke som aldri har vært laget før av lokale trønderske råvarer godt samarbeid med kokkene fra Vertshuset Røros. De lover en kveld med humor og spennende smaksbilde.
Apertiff serveres i Sleggvegen før vi går videre til bakgården hos Kaffestuggu. Merk deg at bakgården er et rustikk spisested i andre etasje med åpne lemmer ut til bakgården. Vi sitter på benker og sitteunderlag fra Røros Tweed og må kle oss etter vær og temperatur. Det vil bli utdelt pledd til den som trenger det.
Kaffestuggu Bakgård – historiske rammer for en popup-restaurant
Kaffestuggu er Røros eldste spisested. Her sitter det historie i veggene og i deres bakgård rigger vi popup-restaurant i første og andre etasje i en gammel stall. Det blir uformell atmosfære og nye møter med ulike folk. Bygget er fra 1700-1800-tallet og har åpent ut i frisk luft mot bakgården.
Pris: 4 505,- per person i dobbeltrom
Pris: 5 145,- per person i enkeltrom
Prisen inkluderer:
- Overnatting på Vertshuset Røros fredag-søndag, inkludert frokost
- 3-retters middag på Vertshuset Røros fredag kveld basert på lokale råvarer, eksklusive drikke
- Aperitiff i Sleggvegen
- Restaurant i bakgården på Kaffestuggu lørdag kveld: 10 retter og 10 drikker. Her vil det serveres en spesialkomponert meny med tilhørende drikke basert på lokale råvarer.
Praktiske opplysninger
Tidspunkt for bespisning fredag og lørdag kveld vil være:
Fredag kl. 20.00 – 3-retters meny på Vertshuset Røros
Lørdag kl. 19.00 – oppmøte Vertshuset Røros for felles gange til Sleggvegen. Etter apertiff går vi i samla flokk til bakgården Kaffestuggu.
Lørdag formiddag vil det bli tid til å oppleve Røros på egen hånd – hvis du har lyst til å ta en gåtur i området, eller oppleve småbylivet i sentrum av Røros.
Pakke 2 – kulinarisk fredagskveld med popup med Klempe & Dons i samarbeid med Vertshuset Røros
Har du privat overnatting i Rørosregionen, kan du bli med på popup-restaurant fredag kveld.
Apertiff serveres i Sleggvegen før vi går videre til bakgården hos Kaffestuggu. Her serveres 10 retter med tilhørende komponerte drinker.
Merk deg at bakgården er et rustikk spisested i andre etasje med åpne lemmer ut til bakgården. Vi sitter på benker og sitteunderlag fra Røros Tweed og må kle oss etter vær og temperatur. Det vil bli utdelt pledd til den som trenger det.
Pris: 2 500,- per person
Prisen inkluderer:
- Aperitiff i Sleggvegen – oppmøte kl. 19.00
- Restaurant i bakgården på Kaffestuggu: 10 retter og 10 drikker. Her vil det serveres en spesialkomponert meny med tilhørende drikke basert på lokale råvarer.
Pakke 3 – kulinarisk lørdagskveld med popup med Klempe & Dons i og overnatting på Vertshuset Røros
Her kan du bli med på popup-restaurant lørdag kveld, og overnatte på Vertshuset Røros fra lørdag-søndag.
Apertiff serveres i Sleggvegen før vi går videre til bakgården hos Kaffestuggu. Her serveres 10 retter med tilhørende komponerte drinker.
Merk deg at bakgården er et rustikk spisested i andre etasje med åpne lemmer ut til bakgården. Vi sitter på benker og sitteunderlag fra Røros Tweed og må kle oss etter vær og temperatur. Det vil bli utdelt pledd til den som trenger det.
Pris: 3 125,- per person
Prisen inkluderer:
- Aperitiff i Sleggvegen – oppmøte kl. 19.00
- Restaurant i bakgården på Kaffestuggu: 10 retter og 10 drikker. Her vil det serveres en spesialkomponert meny med tilhørende drikke basert på lokale råvarer.
- Overnatting på Vertshuset Røros fra lørdag 24. – søndag 25. september
Merk at det er begrenset antall plasser for alle pakkene – kun 50 personer får delta på denne unike opplevelsen som blir one of a kind.