Top Websites for Foodie Travelers 2022

Perler på en snor
Foto R.R Frontal / Marius Rua

I 2022 skal IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism) kåre den beste nettsida for matelskere. IGCAT ønsker med dette å oppfordre til å utvikle nye og unike måltidsopplevelser, samt øke kvalitet på disse for internasjonale besøkende i europeiske matregioner. Gode nettsider der vi promoterer matregionen og matopplevelser er med på å øke synlighet for matregionen vår.

Hvem kan levere inn bidrag?

Den nominerte nettsiden for matelskere, eller foodies som de ofte kalles, kan være en offentlig eller privat nettside. Det kan for eksempel være destinasjonsportaler, reiselivsaktører eller produsenter som tilbyr måltidsopplevelser. Nettsiden må fylle noen krav, se liste:

  • Være lovlig utformet og ha en inkluderende styringsstruktur
  • Ha bookbare opplevelser gjennom året
  • Passe for både nasjonale og utenlandske besøkende – ergo minimum norsk og engelsktalende side
  • Støtte lokalt næringsliv og lokale produsenter
  • Tilby opplevelser i samarbeid med andre næringer, og som gir deltakende erfaringer
  • Bidra til bærekraftig territoriell utvikling
  • Markedsføre minst en av de tildelte kandidatlandene i europeiske regioner for gastronomi

 

Nettsiden kan tilby en rekke opplevelser, inkludert (men ikke eksklusivt for):

  • Mat- og drikkesmaking
  • Gårds- og fabrikkbesøk
  • Mat- og kokkekurs
  • Mat- og drikkeruter
  • Mat- og drikkemarkeder samt -festivaler
  • Museum og kulturarv knyttet til mat

Nettsteder som oppmuntrer til tverrsektorielt samarbeid for å skape eksepsjonelle opplevelser vil bli favorisert, sammen med de som inkluderer uvanlige eller emblematiske arenaer, tema eller historier, revalorisering av arv og pedagogiske verktøy; deltakende eller sensorisk opplevelser og/eller gi fortryllende opplevelser.

 

Du kan lese mer om kriterier og utvelgelse her:

Top Websites for Foodie Travelers – IGCAT

Påmelding og frister

Du melder inn ditt bidrag her:

TOP WEBSITES FOR FOODIE TRAVELERS 2022 | Registration Form (google.com)

Under spørsmålet om Name of Region setter dere:

European Region of Gastronomy Trondheim and Trøndelag 2022

Det må også legges ved 4 bilder av folk som deltar i aktiviteten, samt en kort video av aktiviteten.

Fristen for å melde inn din nettside er innen mandag 14. mars.

Vinneren kåres 5. april i Menorca – som er European Region of Gastronomy 2022 sammen med oss.

Top Websites for Foodie Travelers